Altijd op voorraad, een grote collectie van oude potten
Sobere, verweerde potten, Shanxi, 1900-1950

POTTEN EN VAZEN


Oude potten fascineren. De doorleefde patina en vaak sobere uitstraling zijn een aanwinst voor elk huis of tuin. Onze inkoop in Azië gaat vergezeld van een zoektocht naar potten die in oude tijden dienst hebben gedaan in de keuken of tuin: weckpot, voorraadpot, rijst- of meelpot, waterpot, rijstwijnpot, ... Sommige zijn eenvoudig en alleen gebruikt als voorraadpot, anderen zijn geglazuurd en dienden meer als weck- of opslagpot voor vloeibaar voedsel, water of rijstwijn.

Bijna al onze potten zijn uitgekozen voor de schoonheid van hun imperfecties, gebaseerd op de Japanse esthetiek Wabi Sabi. Met Wabi Sabi wordt onze aandacht en bewondering op de onvolmaakte en niet-perfecte antieke potten. Deze onvolmaaktheden zijn vaak het gevolg van de tand des tijds of een natuurlijk proces. Gebruik en verwering zijn door de tijd in het oppervlak van antieke voorwerpen gekerfd. De schoonheid van deze unieke markeringen kan niet nagebootst worden in een nieuw gemaakte pot.

Zoveel mogelijk proberen wij erachter te komen waar de pot vandaan komt, hoe oud hij is en waar hij voor heeft gediend. Zo heeft elke pot een eigen verhaal.


 
 • Decoratieve potten en vazen

  Decoratieve potten en vazen

 • Extra grote potten

  Extra grote potten

 • Han en Tang potten & vazen

  Han en Tang potten & vazen

 • Landelijke potten, kruiken en vazen

  Landelijke potten, kruiken en vazen

 • Potten voor Tuin en Terras

  Potten voor Tuin en Terras

 • Vintage en antieke potten en vazen

  Vintage en antieke potten en vazen

Tradingpartners-silkroad.com maakt gebruik van cookies om de bezoekervaringen van bezoekers te verbeteren. We houden geen persoonlijke gegevens bij of delen onze informatie niet met andere services. Door verder te gaan met uw navigatie, accepteert u dit gebruik.

Ik accepteer

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.
Door in te schrijven ga je akkoord met ons Privacybeleid.email